08. september 2024
Facebook
sobota, 20 január 2018 23:00

Rusi sťahujú svoje vojská z okolia Afrínu, na ktorý útočia Turci

Written by 
Rate this item
(0 votes)

MOSKVA 20. januára (WebNoviny.sk) - Ruská armáda sa v sobotu rozhodla stiahnuť vojakov, ktorých mala rozmiestnených v okolí sýrskeho mesta Afrín a premiestniť ich na iné miesto v Sýrii. Dôvodom je to, že na Afrín spustila v sobotu ofenzívu turecká armáda. "Aby sme predišli prípadným provokáciám a vylúčili ohrozenie na životoch ruských vojakov, premiestňujeme operačnú skupinu Centra pre zmierenie bojujúcich strán z regiónu Afrínu," oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany. Ministerstvo neuvádza, koľko ruských vojakov bolo doteraz v oblasti rozmiestnených.

Stíhačky leteli aj smerom na Afrín

Turecká armáda v sobotu začala s leteckými náletmi na Kurdov v susednej Sýrii. Odporúčame:
Aktualizované: Turci začali operáciu „Olivová ratolesť“, bombardujú Kurdov v Sýrii Agentúra AP informovala, že jej spravodajca na turecko-sýrskych hraniciach videl smerom na sýrske mesto Afrín, ktoré majú v rukách Kurdi, letieť najmenej päť tureckých stíhačiek. Krátko nato prišlo potvrdenie aj od samotných Kurdov, že turecké stíhačky už na mesto zaútočili. "Práve v tomto momente naše hrdinské ozbrojené sily spustili leteckú ofenzívu," oznámil turecký premiér Binali Yildirim.

Operácia"Olivová ratolesť"

Turecká armáda neskôr oznámila, že operácia sa volá "Olivová ratolesť" a je zameraná na "neutralizáciu kurdských bojovníkov v Sýrii" a na "záchranu miestneho obyvateľstva spod útlaku", ktorým údajne pod kurdskými bojovníkmi trpí. Turecko podľa vyhlásenia armády plne rešpektuje územnú celistvosť Sýrie a útok na Afrín "prebieha v rámci napĺňania medzinárodného práva Turecka na sebaobranu".

Viac k témam: Islamský štát, Rusko, Sýria, Turecko
Zdroj: Webnoviny.sk - Rusi sťahujú svoje vojská z okolia Afrínu, na ktorý útočia Turci © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 193 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner